fENNA

fENNA
 • Keuze uit drie verschillende pakketten
 • Ervaar de voordelen van slim boekhouden
 • Geschikt voor ZZP'ers en BV's
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Bizme B.V.
Website
https://www.fenna.nl
Telefoon
085-4019458
E-mail
support@fenna.nl
Adres
Lieshoutsedijk 33, 5491 RV Sint-Oedenrode, Nederland
Laatste wijziging
12 maart 2024

Wat is de fENNA software precies?

fENNA is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van online facturatie- evenals boekhoudsoftware voor ondernemers. Er zijn drie kernprincipes die door fENNA worden gehanteerd. Het gaat hierbij dan meer concreet om:

 • Eenvoud
 • Betrouwbaarheid
 • Slim boekhouden

Om dit laatste voor mekaar te krijgen wordt er door de software gebruik gemaakt van verschillende handige tools die het automatiseren van bepaalde boekhoudtaken mogelijk maakt. De software die door fENNA op de markt is gebracht leent zich bovendien zowel voor ZZP'ers als voor BV's. Ook of je nu een startende of reeds gevestigde onderneming bent maakt helemaal geen verschil. In beide gevallen zal je een duidelijke meerwaarde ondervinden bij het gebruik van deze software.

Keuze uit verschillende pakketten

Het aanbod van fENNA bestaat in totaal uit drie verschillende pakketten. Eén van deze pakketten is opvallend genoeg zelfs helemaal gratis. Voor alle betaalde pakketten geldt bovendien dat ze volledig gratis gedurende de periode van één maand uitgeprobeerd kunnen worden. Na deze maand wordt de proefperiode omgezet in een betaalplan. Hierbij is het voor jou als gebruiker zelf mogelijk om te bepalen hoe je het liefst betaalt. Dit kan per maand, maar ook één keer per jaar. Kies je voor een betaling per jaar? Dan kan je in ruil daarvoor rekenen op een interessante korting. De drie verschillende pakketten waar je tussen kan kiezen zijn in ieder geval:

 • fENNA Facturatie
 • fENNA Facturatie Plus
 • fENNA Compleet

De mogelijkheden waar je op kan rekenen bij de verschillende soorten pakketten verschillen aanzienlijk. Het loont dan ook de moeite om deze even grondig tegenover elkaar af te wegen voordat je een keuze maakt. Zo ben je altijd verzekerd van het voor jou meest optimale facturatie- en boekhoudpakket dat er op de markt is terug te vinden.

Overstappen met de fENNA overstapservice

Eén van de voornaamste redenen waarom veel bedrijven er maar weinig voor voelen om te veranderen van facturatie- en boekhoudsoftware is de rompslomp die dit met zich meebrengt. Dat valt te begrijpen, maar dit is geen enkel probleem wanneer je kiest voor één van de fENNA pakketten. In dat geval kan je er immers voor kiezen om gebruik te maken van de fENNA overstapservice. Deze dienst is speciaal bedoeld om je te helpen bij het overzetten van de gegevens uit een ander boekhoudprogramma of uit bijvoorbeeld je Excel-bestanden.

Gebruikmaken van deze overstapservice kan ervoor zorgen dat je jezelf heel wat kopzorgen kan besparen. Dit gezegd hebbende is er ook een bescheiden nadeel aan deze dienst verbonden. Ze wordt immers niet gratis aangeboden. Op moment van schrijven van deze fENNA review bedragen de kosten voor deze dienst 180 euro voor 100 boekingen. Let hier dus zeker voor op.

Mobiel boekhouden met fENNA

Indien je kiest voor het afsluiten van één van de verschillende fENNA pakketten zal je daarbij niet alleen toegang krijgen tot de online omgeving, maar ook tot de mobiele app die ze in het leven heeft geroepen. Voor deze mobiele app geldt dat ze zowel beschikbaar is voor Android als voor iOS. Helaas is het zo dat deze mobiele app het niet mogelijk maakt om echt je boekhouding te organiseren. In principe heeft de app dan ook louter als functie om losse bonnetjes toe te voegen aan je boekhouding. Vervolgens zal je wel degelijk gebruik moeten maken van de ‘echte’ fENNA software om het geüploade bonnetje te koppelen aan een bepaalde factuur of betaling.

Tal van slimme functies

Kiezen voor de facturatie- en boekhoudsoftware van fENNA zorgt ervoor dat je kan rekenen op tal van slimme functies. Deze slimme functies maken het mogelijk om je boekhoudkundige taken een flink stuk eenvoudiger te maken. Neem nu bijvoorbeeld het klaarzetten van de BTW en ICP aangifte. Dit kan door de slimme functies van fENNA bijna volledig geautomatiseerd gebeuren. Jij of je boekhouder moeten de gegevens gewoon nog even controleren en bevestigen en je bent helemaal klaar.

Eén van de meest arbeidsintensieve taken binnen een onderneming is vaak het opvolgen en registreren van ontvangen betalingen. Ook op dit vlak weet de fENNA software je een aardig handje te helpen. Zo maakt ze het bijvoorbeeld mogelijk om eenvoudig de bankafschriften in te lezen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er op moment van schrijven van deze fENNA review nog geen sprake is van een automatische bankkoppeling. Dat is dan weer een beetje verrassend.

Tal van uitgebreide rapportages

Eén van de voornaamste voordelen waar je als ondernemer op kan rekenen bij het gebruik van online boekhoudsoftware zoals deze van fENNA heeft betrekking tot de inzichten die je op die manier krijgt in de financiële situatie van je bedrijf. Wanneer je op dit vlak een zo optimaal mogelijk inzicht wil krijgen is het wel belangrijk om daarvoor te kijken in de richting van het duurste pakket. Vooral op die manier wordt immers duidelijk hoe goed je zaken er precies voorstaan. Voor alle rapportages evenals overzichten geldt dat ze eenvoudig opgevraagd kunnen worden vanuit het dashboard. Het gaat hierbij dan concreet om:

 • Het overzicht van de BTW
 • De grootboekkaarten
 • De proefbalans
 • De jaarafsluiting

Uiteraard kan je nog heel wat meer data en rapportages bekijken, maar bovenstaande geeft je al een goed beeld van wat je ongeveer kan verwachten. Kies je voor één van de beperktere pakketten van fENNA? In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat de rapportagemogelijkheden waarover je beschikt een flink stuk beperkter zijn. Let hier dus voor op.

Conclusie, hoe interessant is fENNA?

De fENNA facturatie- en boekhoudsoftware brengt heel wat interessante mogelijkheden en voordelen met zich mee. Ze vormt dan ook meer dan degelijke software om zowel ZZP’ers als BV’s te kunnen helpen bij het managen van hun boekhouding. Dit gezegd hebbende is het een beetje jammer dat de overstapservice betalend is en zijn er ook enkele functies die uitblinken in afwezigheid. Zo is er op moment van schrijven van deze fENNA review geen sprake van een scan & herken functie wat toch wel verrassend is. Ook het ontbreken van een automatische bankkoppeling is iets waar je als potentiële gebruiker graag rekening mee zal willen houden. Verder is het zo dat deze boekhoudsoftware wel met zekerheid een meerwaarde kan betekenen voor jouw bedrijf, zeker wanneer een beperkt aanbod aan slimme functies geen probleem is.