Let op! Geld lenen kost geld

CapitalBox

CapitalBox
  • Zakelijk geld lenen tot 350.000 euro
  • Kosteloos vervroegd aflossen
  • Tariefpauzes mogelijk op aanvraag

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Ferratum Zweden AB
Website
https://www.capitalbox.nl
Telefoon
020-7975825
E-mail
support@capitalbox.nl
Adres
Wennerbergsgatan 10, 112 58 Stockholm, Sweden
Laatste wijziging
17 november 2023

Wat is CapitalBox?

CapitalBox maakt deel uit van de zogenaamde Ferratum Group. De naam CapitalBox werd specifiek toegekend aan het zakelijke financieringsproduct dat ze op de markt heeft gebracht. Voor CapitalBox geldt dat ze een internationale, zakelijke kredietverstrekker is die er bekend om staat zich in het bijzonder te richten op het MKB. Ze staat erom bekend uitermate actief te zijn op de Nederlandse markt. Het bedrijf staat onder toezicht van de Zweedse toezichthouder.

Voor CapitalBox geldt dat ze niet kan worden aangemerkt als een standaard, zakelijke kredietverstrekker. Ze onderscheidt zich dan ook ten opzichte van de concurrentie door het aanbieden van een snel, zakelijk krediet aan ondernemers die niet terecht kunnen bij een reguliere bank. Voor het moederbedrijf geldt dat ze inmiddels ook genoteerd staat aan de Duitse beurs, namelijk de Frankfurt Stock Exchange. Ze is inmiddels reeds actief in 25 verschillende landen.

Wanneer kan je geld lenen bij CapitalBox?

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen bij CapitalBox? Dan zijn er verschillende voorwaarden waar je aandacht aan zal willen besteden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je bedrijf altijd minstens 12 maanden dient te bestaan. Voor de echt startende ondernemer biedt CapitalBox op moment van schrijven dan ook geen aangepaste zakelijke financieringsoplossingen. De andere voorwaarden waar rekening mee dient te worden gehouden zijn de volgende:

  • De minimale jaaromzet moet 50.000 euro bedragen
  • Alle eigenaren dienen woonachtig te zijn in Nederland
  • Er dient sprake te zijn vast een vast, zakelijk bankrekeningnummer in Nederland
  • De onderneming dient gevestigd te zijn op een fysieke werklocatie in Nederland

Voor heel wat zakelijke kredietverstrekkers die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze uitsluitend een zakelijke lening willen verstrekken wanneer er daarbij een bepaald onderpand wordt verstrekt. Ook dit is een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij CapitalBox. Bij deze kredietverstrekker is het immers zo dat er geen onderpand is vereist.

Hoe verloopt een lening bij CapitalBox?

Voldoe je aan de kredietvoorwaarden van CapitalBox? Dan heb je dus de mogelijkheid om bij deze zakelijke kredietverstrekker geld te lenen. Daarbij is het zo dat je kan kiezen voor een kredietbedrag gelegen tussen de 1.000 en 350.000 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat de looptijd beperkt is tot maximum 36 maanden. In principe is het zo dat de kredietvoorwaarden zijn vastgesteld waardoor er niet vanaf kan worden geweken. Wil je echter graag vroegtijdig extra aflossen? Dan is dat bij CapitalBox geheel kosteloos mogelijk. Zo kan je jouw kredietkosten nog meer beperken.

Hoeveel bedragen de kosten?

De kosten waarmee je zal worden geconfronteerd op je zakelijke lening bij CapitalBox worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. In eerste instantie wordt er gekeken naar de hoogte van het kredietbedrag. Des te hoger dat bedrag is gelegen, des te lager de gemiddelde kredietkosten uiteraard zullen komen te liggen. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat de hoogte van de rente eveneens wordt beïnvloed door de kredietbeoordeling van jouw bedrijf. Hoe beter de cijfers die voorgelegd kunnen worden hoe beperkter het risico voor de kredietverstrekker en hoe lager uiteraard de rente op je zakelijke lening zal komen te liggen.

Voor het aanvragen van je zakelijke lening bij CapitalBox worden geen vaste kosten aangerekend. Beslis je uiteindelijk om in te gaan op het ontvangen voorstel? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat er wel degelijk sprake zal zijn van zogenaamde afsluitkosten. Deze kosten zijn vastgesteld en dienen één keer te worden betaald. Het betreft hier een vastgesteld percentage op het volledige kredietbedrag. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een vaste maandelijkse rente van kracht is.

Doe je aanvraag in amper 5 minuten tijd!

Het afsluiten van een zakelijke lening heeft in de praktijk doorgaans heel wat voeten in de aarde. CapitalBox biedt wat dit betreft een veel eenvoudiger alternatief aan. Het aanvragen van je zakelijke lening bij deze kredietverstrekker kan dan ook geheel online gebeuren en dat in slechts 5 minuten tijd. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een manier om vrij eenvoudig en vooral snel zakelijk geld te lenen? Dan kan CapitalBox jou daar naar alle waarschijnlijkheid wel bij helpen.