Brand New Day

Brand New Day
 • Je bouwt voordelig een aanvullend pensioen op
 • Er worden geen verborgen kosten aangerekend
 • Beleg eenvoudig en transparant voor je kinderen
 • Er is sprake van een uitstekende klantenservice

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Brand New Day N.V.
Website
https://www.brandnewday.nl
Telefoon
020-7585300
E-mail
info@brandnewday.nl
Adres
Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Wat is Brand New Day?

Brand New Day is een beleggingsinstelling welke zich in het bijzonder richt op sparen of beleggen voor later. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 2010 en beheert op moment van schrijven een portefeuille met een waarde van meer dan 4,5 miljard euro. Meer dan 200.000 rekeninghouders zijn bovendien aangesloten bij het bedrijf. De verantwoordelijke oprichters van Brand New Day zijn geen onbekende namen. Het gaat hierbij immers om Kalo Bagijn en Thierry Schaap.

De belangrijkste reden voor de oprichting van Brand New Day vloeide voort uit het bestaan van heel wat woekerpolissen waaronder lijfrentes met torenhoge en verstopte kosten. Zij wou hier een interessant alternatief voor bieden onder de vorm van polissen met transparante prijzen gecombineerd met een hoge mate aan klanttevredenheid.

Een aanvullend pensioen opbouwen

Brand New Day biedt haar klanten verschillende financiële producten aan. Bij het bekijken van haar productaanbod wordt het echter meteen duidelijk dat de focus vooral komt te liggen op het opbouwen van een aanvullend pensioen. Daarvoor bestaan er verschillende mogelijkheden. We maken hierbij dan ook een onderscheid tussen:

 • Een pensioenrekening beleggen
 • Een pensioenrekening sparen

Voor welke van beide bovenstaande mogelijkheden je gaat kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Het gemiddeld rendement waar je op kan rekenen bij de Brand New Day 'pensioenrekening beleggen' ligt bijvoorbeeld een stuk hoger in vergelijking met de spaarrekening die je voor je pensioen kan afsluiten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat ook de risico’s merkelijk groter zijn. Staar je dus niet alleen blind op het rendement dat wordt aangeboden, maar hou zeker ook rekening met de risico’s waarmee je zal worden geconfronteerd.

De Brand New Day 'pensioenrekening sparen' is een speciale spaarrekening die het mogelijk maakt om geld opzij te zetten voor je pensioen. Dit niet alleen op een flexibele manier, maar bovendien ook tegen een zeer beperkt risico. Bij deze optie dien je rekening te houden met een zeer laag historisch rendement. Dit rendement ligt dan ook heel wat lager in vergelijking met de ‘pensioenrekening beleggen’ die Brand New Day aanbiedt. Echter werkt de spaarrekening echt veel defensiever.

Sparen of beleggen met fiscaal voordeel

Zowel wanneer je kiest voor de ‘pensioenrekening sparen’ als bij de ‘pensioenrekening beleggen’ zijn er verschillende zaken waar je de nodige aandacht aan dient te besteden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je de gespaarde of belegde tegoeden niet eerder kan opvragen dan de AOW-leeftijd is bereikt. Wel is het zo dat je kan rekenen op een bepaald jaarlijks fiscaal voordeel. Zo kan je elk jaar tot je jaarruimte inleggen waarna dit bedrag vervolgens kan worden afgetrokken van je inkomstenbelasting. Zo spaar je niet alleen voor een extra pensioen, maar kan je gaandeweg ook nog eens profiteren van het interessante fiscaal voordeel waarvan sprake is.

Andere spaar- en beleggingsproducten

Brand New Day heeft ervoor gekozen om zich voornamelijk te focussen op spaar- en beleggingsproducten die als doel hebben om een aanvullend pensioen op te bouwen. Dit gezegd hebbende is er buiten de pensioen gerelateerde producten ook sprake van een aantal andere financiële producten die deel uitmaken van het aanbod van deze partij. Het gaat hierbij om:

 • Een traditionele beleggingsrekening
 • Een speciale beleggingsrekening voor kinderen

Het openen van de beleggingsrekening bij Brand New Day zorgt ervoor dat je niet alleen snel, maar ook erg eenvoudig geld kan beleggen. Hierbij is het mogelijk om een keuze te maken uit werkelijk duizenden aandelen en obligaties. Er wordt door deze partij gebruik gemaakt van verschillende, vaste modelportefeuilles waar je als klant een keuze uit kan maken.

De historische rendementen die zijn gerealiseerd met de beleggingsrekening van Brand New Day variëren tussen de 2 en 7 procent. Let op, indien je kiest voor het openen van een dergelijke beleggingsrekening kan je niet rekenen op fiscale voordelen.

Beleggingsrekening voor je kinderen

Brand New Day biedt haar klanten eveneens de mogelijkheid aan om een speciale beleggingsrekening voor kinderen te openen. Veel ouders zijn op zoek naar een toegankelijke en vrij eenvoudige manier om te gaan beleggen voor hun kinderen. De Brand New Day beleggingsrekening voor kinderen maakt dit mogelijk. Het is mogelijk om hier elk jaar opnieuw (geheel belastingvrij) een bepaald bedrag op te storten. Van zodra het kind waarvoor de rekening werd geopend de leeftijd van 18 jaar bereikt zal deze automatisch op zijn of haar naam worden geplaatst.

Wat zijn de kosten bij Brand New Day?

Brand New Day vindt het belangrijk om haar klanten altijd lage kosten aan te bieden. Wanneer je de kosten gaat bekijken die deze partij in rekening brengt dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen twee verschillende zaken. Enerzijds zijn er de kosten verbonden aan pensioen beleggen. Indien je dit wil gaan doen dien je dan ook rekening te houden met:

 • Een vaste aanmeldkost
 • Stortingskosten
 • Service- en fondskosten (zelfde als bij de vrije beleggingsrekening)

Het valt hierbij vooral op dat er geen sprake is van zogenaamde wisselkosten bij investeringen in andere valuta’s dan onze eigen euro. Bij het merendeel van de andere partijen op de markt zijn die er wel. Deze kunnen vaak al snel een behoorlijke extra hap uit je potentiële rendement nemen.

Kies je voor een gewone beleggingsrekening bij Brand New Day? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er geen sprake is van een bepaalde aanmeldingskost. Wel is het zo dat je hierbij rekening dient te houden met servicekosten evenals met fondskosten die in rekening worden gebracht.

Keuze uit diverse modelportefeuilles

Omdat geen enkele belegger precies dezelfde is biedt Brand New Day verschillende modelportefeuilles aan. Deze modelportefeuilles bestaan altijd uit een combinatie van aandelen en obligaties. Voor welke van deze portefeuilles jij uiteindelijk zal kiezen is altijd afhankelijk van het risicoprofiel waarover je beschikt. Brand New Day biedt op dit vlak tal van uiteenlopende mogelijkheden aan. Zo kan je kiezen voor een (zeer) defensieve portefeuille met eerder beperkte rendementen, maar kan je ook kiezen voor een wat meer agressieve aanpak. Heb je nood aan extra informatie of advies? Dan helpt de Brand New Day klantenservice je graag verder!